استانبول :
ماموران پلیس ترکیه با استفاده از خودروهای آبپاش و گلولههای پلاستیکی تظاهرات ممنوع شده همجنسگرایان را در میدان مرکزی تقسیم استانبول متوقف و اعتراضکنندگان را پراکنده کردند. در این درگیری چند تن دستگیر شدند.
یروهای امنیتی ترکیه از دستگیری چند تن از تظاهرکنندگان استانبول در روز یکشنبه (۲۵ ژوئن) خبر دادند. به گفته رئیس پلیس استانبول، پیش از دستگیری “حدود ۴۰ نفر” کوشیدند در تقاطع میدان تقسیم و خیابان استقلال، از روی موانع واحدهای امنیتی عبور کنند و دست به تظاهرات بزنند. اداره شهر استانبول پیشتر برگزاری این تظاهرات را به دلیل “اخلال در نظم عمومی، مزاحمت برای گردشگران و بهخطر انداختن امنیت شهروندان” ممنوع اعلام کرده بود.
با اینحال کنشگران مدافع حقوق همجنسگرایان با صدور بیانیهای از هواداران خود خواسته بودند صبح امروز در میدان مرکزی شهر تجمع کنند. به گفته فعالان مدنی، دستگیرشدگان به دلیل آن که تیشرتهایی با رنگهای رنگین کمان به تن داشتند، بازداشت شدند. رنگین کمان، نماد جنبش برابرخواهی همجنسگرایان زن و مرد در سراسر جهان است.
برپایی این تظاهرات سالانه، از سه سال پیش در ترکیه ممنوع شده است.
واکنش آلمان
جلوگیری از تظاهرات همجنسگرایان در ترکیه با انتقاد شدید برخی از سیاستمداران آلمان روبرو شد. فولکر بک، نمایندهی حزب سبزها در پارلمان آلمان، این اقدام را مغایر با منشور اروپایی حقوق بشر ارزیابی کرد.
نهاد “عفو بینالملل” نیز با صدور بیانیهای ضمن ابراز “تاسف عمیق” از دستگیری اعتراضکنندگان از ترکیه خواست “ممنوعیت برگزاری تظاهرات برابرخواهانهی همجنسگرایان” را لغو کند.
نیویورک :
تقریبا ۴۰،۰۰۰ نفر در روز یکشنبه در رژه همجنسگرایان شهر نیویورک حضور داشتند.
در این روز ده ها رژه همجنسگرایان در سراسر آمریکا از جمله در نیویورک، سانفرانسیسکو و دیگر شهرهای برگزار شد و برخی از شرکت کنندگان از جمله انگیزه خود از شرکت در تظاهرات را “مقاومت در برابر آنچه که به عنوان فشار جدید بر حقوق همجنسگرایان مشاهده می کردند، ” بیان کردند.
در این تظاهرات چلسی (بردلی) منینگ سرباز سابق آمریکایی نیز حضور داشت که در سال ۲۰۱۰ به اتهام در اختیار قرار دادن اطلاعات طبقهبندی شده به سایت ویکیلیکس در ماه مه سال ۲۰۱۰ و هنگام خدمت ارتش، در عراق بازداشت شد و سپس به کویت و از آنجا به خاک آمریکا منتقل شد. در اصل به ۳۵ سال زندان محکوم شده بود، اما حکم او در ژانویه ۲۰۱۶ توسط باراک اوباما، رئیس جمهور آن زمان تغییر کرد و در ماه گذشته از زندان آزاد شد.
چهار معترض در کلمبوس، اوهایو، در رژه دستگیر شدند.
در نیویورک ۱۲ نفر دستگیر شدند. برخی از تظاهرات کنندگان از جمله پلاکارت هایی با شعار “نه پلیس، نه بانک” در دست داشتند.