شکاف طبقاتى در ایران در حال نزدیک شدن به مرحله جنگ طبقاتى است و این یاغیهاى جوان، با روحیه اى آنارشیستى، نیروهای این جنگ طبقاتى نابرابر هستند.
به امید شورش و پیروزى
به امید آنارشى و آزادی
«گرداندن دو کودک در شهر به جرم شکستن شیشه»
سلامت نیوز، روزنامه «جهان صنعت» نوشت: مدتی پیش، پلیس ساری دو نوجوانی را که اقدام به شکستن شیشههای ۱۲ فروشگاه لوکس کرده بودند، بازداشت کرد. روزهای ۲۷ و ۲۸ دیماه سالجاری بود که حمله به شیشه فروشگاهها در یکی از خیابانهای ساری اتفاق افتاد. تجسسهای پلیس نشان داد، موتورسوار جوانی که به کار فروش ضایعات مشغول است با همکاری پسر عموی کودک خود، به شکستن شیشههای ۱۲ فروشگاه در خیابان فرهنگ ساری دست زده است. نوجوانهایی که زباله جمع و با فروش ضایعات امرار معاش میکردند. آلت جرم این دو نوجوان، یک جفت تیر و کمان بازیهای کودکانه است.
براساس گفتههای بهمن کشاورز، این چنین رفتارهای سلبی نه تنها برای کودکان، آیندهای خطرناک را رقم میزند، حتی با افراد بزرگسال هم رفتاری منطقی و براساس قانون مدنی امروز کشور نیست. نتیجه چنین رفتارهای غیرمسوولانه آیندهای پیچیدهتر را برای جامعه رقم میزند، چنین برخوردهایی روح جامعه را خدشه دار و بیمار میکند، از سویی دیگر برگرداندن افرادی که در شرایط سخت تحقیر اجتماعی قرار گرفتهاند به جامعه بسیار دشوارتر است تا افرادی که براساس قانون محکومیت خود را سپری کردهاند.
به اعتقاد پژوهش، این برخورد با نوجوانان محکوم ساری بدون هیچ شکی تخلف و تعدی از حقوق کودک است و ما خواهان موضعگیری هرچه زودتر مجمع حقوق کودک هستیم. نباید فراموش کنیم با توجه به گزارشی که اخیرا مسوولان حقوقی کشور درباره حقوق کودک و نوجوان به ژنو دادهاند، این رفتار برای موقعیت حقوق بشری کشور بسیار ناخوشایند است. بنابراین رفتار انجام شده با این کودکان چه خودسر بوده باشد و چه از سوی مسوولان قضایی و انتظامی تایید شده باشد، باید به زودی بررسی شود. وی تاکید کرد: ما به عنوان فعالان حقوق کودک خواهان پاسخگویی هرچه سریعتر مسوولان هستیم.
وی در بخشی دیگری از سخنانش بر آموزش حقوق کودک در نهادهای دولتی، قضایی و انتظامی تاکید میکند و میگوید: کافی است به بالا رفتن آمارهای بزهکاری در سنین بزرگسالی توجه کنیم. جرایم در سنین بزرگسالی رابطهای مستقیم با رفتارهای خشونتآمیز بزرگسالان با کودکان در سنین پایین دارند همچنین سیاستگذاریهای اشتباهی که در نحوه برخورد با کوکان میشود مشکلاتی بزرگتر را در آینده بر دوش جامعه خواهد گذاشت. باید به این نکته توجه کرد که متاسفانه نیازهای امروز کودکان را فراموش میکنیم و به دنبال حل مسایل بزرگتر جامعه هستیم.
پژوهش با اشاره به ناآگاهی افرادی که چنین رفتاری با این نوجوانان داشتهاند، میگوید: همه این رفتارها باعث میشود تا در آینده نتوانیم راهحل مناسبی برای کنترل رفتار افراد بزرگسال داشته باشیم.
مدتهاست، تماشای اعدام و تحقیر شدن افراد تبدیل شده است به یکی از تفریحات مردم. مردم نهتنها خودشان به تماشای این ناهنجاریها میروند که فرزندانشان را هم به دیدن این ناهنجاری دعوت میکنند. آیا تماشای تحقیر افراد، در هر سنی که باشند عملی انسانی است؟ چگونه میتوان به تماشای نوجوانی ایستاد که آبرو و غرورش را از دست داده است. حکایت کهنهای، داستان عارفی را میگوید که محکومیتش برهنه چرخیدن در شهر بود تا آبرویش در ذهن مردم فرو بریزد. مردم شهر به احترام حفظ آبروی عارف، از خانههایشان بیرون نیامدند و شهر در زمانی که او محکومیتش را میگذراند خالی از هر مردم شده بود.
بیشک رفتارهایی غیرانسانی با این نوجوانان، ناخوشایند و غیرقابل بخشش است اما رفتار کسانی که به تماشای این اتفاق میایستند چه توجیهی دارد؟ چه اندیشهای از ذهنشان میگذرد زمانی که چشمان افرادی را نگاه میکنند که کودکی بیش نیستند؟
آیا چرخاندن محکومان در سطح شهر برای متنبه شدن آنها رفتاری انسانی است؟
پاینوشت : در اینجا مطلب سلامت نیوز کوتاه و خلاصه شده است