اعتراض به آغاز اخراج پناهجویان در آلمان وظیفه انسانی ما است


آلمان روز سه شنبه ۲۷ اکتبر ۸۳ نفر از پناهجویان کوزوویی را به شهر پریشتینا بازگرداند. این نخستین گروه از متقاضیان پناهندگی در آلمان است که از زمان تصویب برنامه های جدید مهاجرتی برلین از این کشور اخراج می شوند.

بنابراین اگر امروز به اخراج پناهجویان کوزوویی اعتراض نکیم فردا نوبت پناهجویان افغانستان خواهد بود و پس فردا به دنبال اخراچ پناهجویان ایرانی خواهند آمد و این شتر اخراج دم در همه پناهندگان خواهد نشست اگر این اخراج ها تبدیل به یک روند شود و مقاومتی در مقابل آن صورت نگیرد.

روزنامه فرانکفورتر آلگماینه چاپ روز یک‌شنبه (۲۵ اکتبر/ ۳ آبان) در گزارشی نوشته دولت آلمان قصد دارد بیش از پیش پناهجویان افغانی را که تقاضای پناهندگی‌شان رد شده، به افغانستان بازگرداند.

بر اساس این گزارش، دفتر صدراعظم آلمان در یک بیانیه از کمیسیون اروپا خواسته تا برای رسیدن به یک توافق بر سر بازگرداندن پناهجویان افغان که تقاضای پناهندگی‌شان رد شده، با دولت افغانستان وارد مذاکره شود و توافق‌نامه‌ای را با دولت افغانستان برای بازگرداندن پناهجویانی که تقاضایشان رد شده، به امضا برساند.

یوآخیم هرمن وزیر امور داخلی ایالت بایرن آلمان از حزب محافظه‌کار سوسیال مسیحی به روزنامه فرانکفورتر آلگماینه گفته است: «این خواسته ضروری است که باز پس فرستادن پناهجویان افغانی که تقاضای پناهندگی‌شان رد شده باید شدیدتر از قبل اجرا شود. ما باید یک علامت روشن و قابل فهم از خود نشان دهیم.»

 

در فاصله ماه ژانویه تا سپتامبر امسال نزدیک به ۲۲ هزار و ۵۰۰ پناهجو از خدمات دولت برای بازگشت داوطلبانه و زودتر از موعد بهره‌برده‌اند. در همین مدت یاد شده نزدیک به ۱۱ هزار و ۵۰۰ پناهجو از آلمان اخراج شده‌اند.

به نوشته روزنامه “دی ولت” در این بین گروهی از پناهجویان نیز بدون استفاده از خدمات دولت، از کشور خارج شده‌‌اند که غالبا در آمارها گنجانده نمی‌شوند.

بخش اعظمی از پناهجویانی که درخواست‌شان رد می‌شود، پیش از فرارسیدن موعد مقرر برای ترک کشور، خود داوطلبانه آماده خروج از آلمان می‌شوند.

ارتش آلمان برای بازگرداندن پناهجویانی که تقاضای پناهندگی آنان رد شده است از هواپیماهای ترابری نظامی این کشور (ترانسال) استفاده خواهد کرد و خلبانان ارتش را هم به خدمت خواهد گرفت.

به نوشته “بیلد” این تصمیم، بخشی از تدابیری است که قرار است روند بررسی تقاضای پناهجویی و در صورت رد شدن این تقاضا، بازگرداندن پناهجویان به کشور مبدا را تسریع بخشند.

بر پایه گزارش “بیلد” پناهجو در آینده، پیش از فرارسیدن تاریخ اخراج خود از خاک آلمان، از این تصمیم مطلع نخواهد شد تا به این ترتیب امکان مخفی شدن از او گرفته شود.

یکی دیگر از تدابیر ارائه‌شده در این بسته، ایجاد مناطق ترانزیت در مرزها، سرعت بخشیدن به روند بررسی تقاضای پناهجویی و تعلیق مقررات “توقف استرداد پناهجو” (یا اخراج پناهجو) در زمستان در ایالت‌های آلمان است.

دولت فدرال آلمان همچنین قصد دارد برای کاهش شمار پناهجویانی که “تحمل” می‌شوند، دست به بازبینی معیارهای اعطای این نوع اقامت به پناهجویان بزند.