مجمع الجزایر کومور (قمر) پنجمین کشوری که در حمایت از عربستان رابطه دیپلماتیک خود با ج.ا را قطع کرد


کومور از اعضای اتحادیه عرب است و روابط اقتصادی نزدیکی با عربستان سعودی دارد. این کشور پیش از این سفیر خود را از تهران فراخوانده بود.

به گزارش رادیو فرانسه وزارت خارجه کومور در بیانیه‌ای “دخالت ایران در امور داخلی پادشاهی عربستان سعودی” را محکوم کرده است.

به این ترتیب کومور پنجمین کشوری است که در حمایت از عربستان سعودی رابطه خود با ایران را قطع می‌کند.

روحانیون کومور هم از تصمیم دولت این کشور برای قطع رابطه با ایران حمایت کرده‌اند.

پیش از این، دولت کومور رابطه نزدیک و دوستانه‌ای با ایران داشت و در سال‌های گذشته، رهبر وقت آن کشور، که روحانی بود، در سفر به ایران، با مقامات ارشد جمهوری اسلامی دیدار کرد. بین دو کشور یک رشته موافقتنامه از جمله در زمینه تشویق و گسترش تجارت و سرمایه‌گذاری متقابل هم منعقد شده است.

همچنین، در سال ١٣٨٧، کمیته امداد امام خمینی اعلام کرد که دفتر این نهاد در کومور آغاز به کار کرده است.

ماموریت این دفتر ارائه خدمات بشردوستانه از جمله حمایت از نیازمندان، کمک به راه اندازی دوره‌های آموزش حرفه‌ای، ساخت مسکن، خدمات درمانی و بهداشتی و توزیع اقلام و کالاهای ضروری اعلام شد.

مجمع الجزایر کومور که رسما “اتحادیه قمر” نامیده می‌شود کشوری در جنوب شرقی آفریقا و آب‌های اقیانوس هند واقع است. این کشور حدود ٨٠٠ هزار جمعیت دارد. اکثر مردم کومور مسلمان سنی هستند.

مجمع الجزایرکومور در جنوب آفریقا در جوار اقیانوس هند و کانال موزامبیک به عنوان جزایری استراتژیک برای کشورهای همسایه تلقی می شود و به عنوان «تنگه ای منطقه ای» مبادلات میان آسیا و جنوب آفریقا را بر عهده دارد و دهها کشتی باری حمل ونقل دریایی را با گذر از این جزایر، به انتقال مبادلات مشغول می باشند.

این مجمع الجزایر از چهار جزیره کومور بزرگ (مورونی)،آنژوان ،موهلی ومایوت تشکیل شده است که جزیره مایوت در سال ۱۹۷۴میلادی از این کشور جدا شد و به صورت خود مختار تحت حمایتهای سیاسی و اقتصادی کشور فرانسه قرار گرفت.

این کشوردر نیم قرن اخیر به عنوان کشوری «کودتاخیز» در عرصه جهانی ومنطقه ای مطرح بوده است .

دراین میان« جزیره آنژوان» که در میان الجزایر داری اهمیت سوق الجیشی است .