جاش و بسیج، اجتماعی‌کردن پدیده‌ی خیانت


✍  میعاد سنە

یکی از پلیدترین سیاست‌های نظام در کوردستان، مزدورسازی و اشاعه‌ی فرهنگی بسیج در کوردستان و دیگر مناطق ایران است. مزدوری‌گری(جاشایه‌تی) و بسیج که تا یکی دو دهه‌ی قبل، نشان چندانی از آن در کوردستان نبود و امری بسیار قبیح نگریسته می‌شد، همزمان با برنامه‌های نظام فاشیستی ایران جهت در هم کوبیدن ساختار اجتماعی کوردستان، به میدان آمد.

هدف از مزدورسازی و بسیج، اجتماعی کردن پدیده‌ی خیانت است، حکومت ایران، در مقابل فرهنگ مقاومت تاریخی جامعه، سعی نمود تا مزدور(جاش) و بسیج را به‌مثابه‌ی فرهنگ خیانت، به جامعه بقبولاند.

نظام جمهوری اسلامی با مزدورپروری و اشاعه‌ی فرهنگ بسیج بر آن است تا حساست اخلاقی و وجدانی جامعه‌ی کورد نسبت به خیانت را کاهش دهد.

بسیج و جاش، سلول‌های کاشته‌شده در بطن جامعه‌اند که در صورت گسترش آن، جامعه با از دست دادن تمام کارکردهای طبیعی خود در روند تسلیم‌پذیری کامل حرکت خواهد کرد، پس فرهنگ جاش و بسیج، فرهنگ ضدمقاومت و در واقع یک ضدفرهنگ است.

پس برای پیروزی در مبارزه با نظام فاشیستی ایران، بایستی در مقابل این ضدفرهنگ و حاکم ساختن آن ایستاری قاطع داشته باشیم و از طریق گسترش فرهنگ مقاومت اجتماعی‌ـ فرهنگی جامعه، با تمامی توان خویش پدیده‌ی سرطانی مزدوری(جاشایه‌تی) و بسیج را ریشه‌کن سازیم.