مطالبات زنان معترض حقوق بدیهی و گفت‌وگوناپذیر مردم افغانستان است


پس از اعلام سفر امیرخان متقی وزیر امور خارجه گروه طالبان به ناروی، دولت این‌کشور از هدا خموش یکی از زنان معترض در کابل و دو تن دیگر از زنانی که سابقه کار در دولت سابق را داشتند، نیز برای اشتراک در این نشست دعوت کرده است. قرار است در نشست اوسلو نماینده‌گانی از جامعه مدنی با هیأت طالبان گفت‌وگو کنند.این نشست قرار است روز یک‌شنبه ۲ دلو برای دو روز در اوسلو، پایتخت ناروی برگزار شود. وزارت خارجه این کشور اعلام کرده است که این نشست به معنای به رسمیت شناختن طالبان نیست.
همزمان، تیم اتحاد و هم‌بسته‌گی زنان افغانستان، در اعتراض به نشست مقام‌های ناروی با هیئت طالبان و فعالان زن در اُسلو، می‌گویند که زنان این نشست از آن‌ها نمایندگی کرده نمی‌توانند.
واقعیت این است که هر گفت‌وگویی با طالبان، آنان را به رسمیت و قدرت نزدیک‌تر می‌کند؛ چه این گفت‌وگو به کمک اسلو باشد چه تهران (اشاره به کمک جمهوری اسلامی برای زمینه‌سازی گفت‌وگوی احمد مسعود با طالبان در تهران)، چه این گفت‌وگوگران زنان معترض باشند چه جبهه مقاومت و یا دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی‌شان.

به یاد داشته باشید که «نان، کار، آزادی»، آموزش و تحصیل، حق مسلم مردم و بخصوص زنان افغانستان است و هرگز قابل گفت‌وگو نیست.
زنان افغانستان پیش از این نیز از تعامل دولت‌ها با طالبان زیر نام نشست‌های مختلف، یادآور شده بودند و محکوم کردند اما این بار قرار است نشستی با حضور یکی از معترضین صورت بگیرد که باز هم با تردید به آن نگریسته می‌شود. مبارزه زنان افغانستان در این روزها توجه بیشتری را به خود جلب کرده است و همچنان امیدواری‌هایی را به وجود آورده است. امروز سخن از رد هر نوع مذاکره با طالبان است و این در مبارزات زنان افغانستان یک تصمیم بزرگ شمرده می‌شود زیرا همواره گروه‌های مختلف سیاسی که بقایای دولت سابق هستند، سخن از گفت‌وگو با طالبان زده‌اند اما بخش خاصی از زنان معترض، نشستن با طالبان و گفت‌وگو با آنان را از بنیاد اشتباه می‌دانند و پی‌گیرانه بر مطالبات خود تاکید دارند.