استبداد سیاه طالبان؛ زنان زنده به گور افغانستان!
وزارت تحصیلات عالی طالبان، در دستور تازهای دانشگاهها را بر روی دختران بستند. هرچند در این اعلامیه با بیان کلمه “امر ثانی” خواستهاند که از شدت انتقادها علیه این دستور طفره بروند؛ اما با توجه به بسته بودن مکتبهای دخترانه در طول یکونیم سال گذشتهی حکومت طالبان، این اعلامیه جز محروم ساختن زنان و دختران از تحصیل و حذف آنها از جامعه چیز دیگری نیست و مردم آن را خوب میدانند.
در دورهی حکومت پنجسال اول طالبان، زنان بدون محرم و بدون برقع (چادری) نمیتوانستند از خانه بیرون شوند. هیچ دختر و زنی حق آموزش و کار را نداشتند و هیچ مکتب و آموزشگاه برای دختران باز نبود.
پس از آن در دورهی بیستسال حکومت جمهوری پوشالی حامد کرزی و اشرف غنی، طالبان دهها مکتب را به نام مرجعهای فساد اخلاقی به آتش کشیدند و مانع آموزش هزاران دختر و پسر گردیدند. هرچند که فساد گستردهی وزیران و کابینهی مفسد جمهوریت را در عرصه آموزش و پرورش نیز نمیتوان نادیده گرفت.
در رژیم کنونی طالبان هم نخستین دغدغه و فعالیتحکومتداری شان در کنار زراندوزی و عقدهگشاییهای زیاد علیه مردم، نابودی و محو نمودن زنان از اجتماع است؛ چنانچه این گروه در نخستین اقدام مکتبهای دخترانه را بستند و زنان را از ادارات اخراج نمودند و در ضمن محدودیتهای سفر، پوشش، رفتن در پارک و … را وضع نمودند.
با نگاه به فلسفهی وجودی، پیشینه و کارنامههای طالبان، بستن مدارس و دانشگاهها بر روی زنان و دختران و حذف زنان از جامعه نه عجیب است و نه هم دور از واقعیت. چشمانداز طالبان به زن که ریشه در اسلام و فرهنگ زشت آن دارد، شیانگارانه است؛ یعنی زنان ملکیت و بردههای جنسی مردان است. تحصیل، کار و حضور زنان در اجتماع ننگ و شرم بزرگی برای مردان خانواده است. اگر زنی از این دستور سرپیچی نماید، به او “فاحشه” ، “بیحیا” و دیگر القاب زشت را برچست زده و موجب “سنگسار” میدانند. طوریکه حتی سخنگویان و چهرههای رسانهای این گروه زنان معترض افغانستان را فاحشه و مزدوران غربی خطاب کردند.
طالبان نسخهی کامل و تبارز واقعی مردسالاری و اسلام سیاسی است، که با مانفیست ملیگرایانهی”افغانیت و اسلامیت” در صحنه آمدهاند/آورده شدند. این گروه بدنام و مستبد برای تحقق آرمان پلید و رفع عقدههای شان، زندهگی را برای مردم و به خصوص زنان افغانستان جهنم ساختهاند، تا خود به بهشت بروند.
با وجود فضای ترس و اختناق، این اعلامیه واکنشهای زیاد مردم را در شبکههای اجتماعی به دنبال داشت. در حین حال زنانی که به این فرمان اعتنا نکرده و میخواستند دانشگاه بروند، با برخورد نیروهای نظامی طالب مواجه شدند.
طالبان با اعزام نیروهای نظامی در درب دانشگاهها و مکانهای آموزشی و با ایجاد چیکپاینتها در شهر ایجاد وحشت مینمایند، تا هیچکسی علیه این دستور اعتراض نتواند.