By Hasse-Nima Golkar
عبدالله اوجالان و تمامی زندانیان سیاسی دیگر باید آزاد شوند!
عبدالله اوجلان، همچنین به نام آپو (“عمو”)، در ۴ آوریل ۱۹۴۹ در شرق تورکیه به دنیا آمد. او یکی از اعضای بُنیانگذار حزب مبارز مارکسیست-لنینیست “حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک)” در سال ۱۹۷۸ می باشد که از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۸ در شمال سوریه به عنوان پناهگاه مستقر بود و بخشی از جنبش سیاسی کوردستان را از آنجا رهبری می نمود. در طول دهه ۱۹۸۰، دولت تورکیه برنامه ی همگون سازی اجباری جمعیت کورد خود را آغاز کرد که پ.ک.ک در اعتراض به این اقدام فاشیستی و در ارتباط با آن، شورش و حمله ی مسلحانه را بر علیه نیروهای نظامی وابسته به دولت، آغاز نمود.
پس از آغاز یک برنامه ریزی توطئه آمیز بینالمللی و تهدید تورکیه به حمله ی نظامی به سوریه برای دستگیری و کُشتن عبدالله اوجالان، وی مجبور گردید که در تاریخ ۹ اوکتبر ۱۹۹۸ میلادی، سوریه را ترک نماید و به قصد گرفتن پناهندگی سیاسی به روسیه، ایتالیا، هلند، آلمان، فرانسه و یونان رفت، ولی هیچکدام از این دولت ها تقاضای او را نپذیرفتند و او به ناچار به نایروبی در کنیا (آفریقای شرقی) رفت که در نهایت، بر پایه ی هماهنگی و همکاری های دستگاه های امنیتی بین المللی از جمله آمریکا، عبدالله اوجلان رُبوده شد و در تاریخ ۱۵ فوریه ۱۹۹۹ به نیروهای امنیتی- نظامی دولت فاشیستی تورکیه تحویل داده شد. او در آغاز در یک دادگاه نمایشی به اتهام “خیانت به کشور” به اعدام محکوم گردید، و لی از آنجا که تورکیه قصد ورود به “اتحادیه اروپا” را داشت، مجبور شد که حکم اعدام او را به حبس أبد تغییر دهد. از آن زمان تا کنون، او در زندان فوق امنیّتی «ایمرالی»، در یک جزیره کوچک واقع در جنوب دریای مرمره، در منطقه بورسا در ایزولاسیون بسیار شدیدی به سَر می بَرد. او در ۲۷ آوریل ۲۰۲۰ و ۲۵ مارس ۲۰۲۱، در اثر فشار افکار همگانی آزادیخواهان و برابری طلبان جهان توانست تنها از برقراری تماس تلفنی با خانوادهاش برخوردار شود و از آن پس تا کنون هیچگونه خبری از چگونگی وضعیت سلامتی وی در دست نمی باشد.
عبدالله اوجالان پس از مدتی در زندان، باورهای مارکسیستی- لنینیستی و استالینیستی خود را رها کرد و با تأثیر پذیری از نظریه پردازان اجتماعی مانند موری بوکچین، امانوئل والرشتاین و هانا آرنت آن ها را تغییر داد. او جامعه ی ایده آل خود را «کُنفدرالیسم دموکراتیک» می نامد.
شعار «ژن، ژیان، ئازادی» که تمام جهان را تکان داده است یکی از ایده های سیاسی – فلسفی او می باشد که در حدود سال ۲۰۱۳ میلادی مطرح گردید و تا کنون موتور مُحرکه ی جنبش انقلابی در روژاوا (شمال و شرق کوردستان سوریه) و همچنین در قیام انقلابی مردم پس از قتل وحشیانه ی زن کورد ۲۲ ساله، مهسا-ژینا امینی در ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۱ توسط دولت فاشیستی اسلامی – شیعی حاکم بر ایران می باشد.
او در زندان همچنان به مقاومت سرسختانه ی خود ادامه می دهد و بیش از یکصد جلد کتاب و مقاله به رشته ی تحریر در آورده است که تا کنون تعداد ۷۲ کتاب و مقالات او آماده شده و به چندین زبان ترجمه و منتشر شده اند.
برای دسترسی به کتاب ها و مقالات عبدالله اوجلان به زبانهای کوردی، تورکی، فارسی و عربی به این سایت مراجعه نمائید:
برای دسترسی به کتاب ها و مقالات عبدالله اوجلان به زبانهای انگلیسی و چندین زبانهای گوناگون دیگر به این سایت مراجعه نمائید:
www.ocalanbooks.com
پی نوشت: از زمان آغاز مبارزه مُسلّحانه ی «پ.ک.ک» در سال ۱۹۸۴ میلادی تا کنون، حدود سی و هفت هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
ENGLISH TEXT